Prikaži poruke

Ovaj odeljak vam dozvoljava da vidite sve poruke ovog člana. Imajte na umu da možete da vidite samo poruke iz onih oblasti kojima imate pristup.


Poruke - velimir cvejanov

Stranice: [1] 2 3 ... 20
1
Pozorište / Odg: Ničim izazvano, al\\\' ipak da se zna!
« poslato: Decembar 22, 2009, 08:11:26 posle podne »
Misliš - M.K.K. :)

2
Pozorište / Odg: Ničim izazvano, al\\\' ipak da se zna!
« poslato: Decembar 20, 2009, 04:23:47 pre podne »
Ako misliš na fotografije u gornjem foajeu, one su bile izložene prilikom svečane akademije koju je u petak organizovao PIK Bečej. Za to komplimente možeš uputiti marketing službi PIKa i poznatom bečejskom dizajneru Miladinu Džigurskom.

3
Pozorište / Odg: Ničim izazvano, al\\\' ipak da se zna!
« poslato: Decembar 19, 2009, 11:09:59 posle podne »
Tema se proširila, od poziva na premijeru, ka konstruktivnom dijalogu. To je očekivani, dobrodošao trol. Eto, usput, i odgovora svima onima koji su pitali zašto je plakat za \\\"Gavrila\\\" sav u znaku negacije.
Lalo, nemoj slati ljude kod mene na razgovor, zvuči pomalo \\\"udbaški\\\" :laugh: . Dovedi ih na kafu, pa da se ispričamo, dogovorimo i akobogda radimo nešto zajedno. Uzgred, Lalo, Plavi je bio apsolutno dobronameran, aktivan i kompetentan predsednik UO, jedan od retkih koji je zaista zaslužio svaki dinar apanaže za to mesto.
Plavi, sve je izvodljivo. Načini na koje smo pokušavali do sada da uspostavimo dečiju i večernju scenu na madjarskom jeziku, oslanjajući se na razne ustanove i organizacije, pokazao se neuspešnim. Stoga je sada na delu metod, za koji sam se nadao da neće morati da bude primenjen - kampanja od vrata do vrata, od prijatelja do prijateljevih prijatelja i poznanika, koji imaju decu adekvatnog uzrasta, a čiji je maternji (ili makar faternji) jezik - madjarski, koji su saglasni sa željom svoje dece da se bave glumom. Angažovani su i reditelji, tako da rad na predstavama Dečijeg dramskog studija na predstavama na srpskom i madjarskom jeziku, počinje u drugoj polovini januara.
Ivanhoe, hvala na komplimentu. Veliko hvala svima koji su se u četvrtak i petak bavili ekstremnim zimskim sportovima i po onom ledenom kijametu prisustvovali promociji knjiga Travice, Brankova i Dorića, te gala koncertu Gradskog hora. Glumci i publika \\\"Gavrila\\\", članovi Gradskog hora, naši književnici, posetioci druge dve manifestacije koje smo imali na programu ovih dana, zaposleni i saradnici u pozorištu koji su poslednjih dana radili i po 16 sati dnevno, svi zajedno predstavljaju svetlo na kraju tunela i zaista valjan motiv za dalji rad.

4
Priroda, ekologija i zdravlje / Odg: Dom zdravlja u Gradskom pozorištu
« poslato: Novembar 09, 2009, 07:23:53 posle podne »
Ne bih o tudjim nogama na ovom mestu :)

5
Priroda, ekologija i zdravlje / Odg: Dom zdravlja u Gradskom pozorištu
« poslato: Novembar 09, 2009, 05:16:07 posle podne »
Dragi moj Rez...
Nemam ništa protiv da moj potez smatraš podilaženjem, ili kako god hoćeš. Ja i dalje mislim da unutrašnja filozofija postojanja i profil Gradskog pozorišta nisu ni narušeni ni ugroženi. Recimo, jako puno proba dečijih dramskih grupa, Gradskog hora, održano je u sali, galeriji, foajeu, mojoj kancelariji, a pod pritiskom brojnih udruženja mladih, civilnih organizacija, kancelarija za mlade itd..., koji su svoje aktivnosti upražnjavali u Kreativnom centru.
Ne znam ko je \\\"mlekadžija\\\" iz moje partije. U opštinskoj vlasti iz LSV prisutan je samo Š andor Pal - Paja, član Opštinskog veća. On je trenutno na poslovima oporavka od preloma noge, a poslednji put sam ga video u četvrtak. Od njega, niti od bilo koga drugog iz moje partije, niti od bilo koga od opštinskih vlasti, za ove tri i po godine, nisam dobio ni jedan nalog, ni jedno zeleno svetlo u vezi sa Gradskim pozorištem. (istina, bilo je par pokušaja, a onda sam primenio onaj tvoj recept sa tri lepe :) ). Uopšte me ne čudi da mi ne veruješ, jer si očito navikao na partokratski sistem rada. Ja nisam i neću.
Evo da te opet zapanjim: celokupnu moju komunikaciju sa opštinskim vlastima čini poluminutni razgovor sa dr Ricom, gde me je on pitao da li bi pozorište ustupilo jednu prostoriju Domu zdravlja, kao i jedan dopis - molba upućena od strane predsednika opštine, da se jedna prostorija ustupi Domu zdravlja. Na to dodaj polusatni sastanak sa direktorom Doma zdravlja, sa kojim su bili jedna doktorka i glavna sestra - i to je to.
Po stoti put ponavljam - zvanična garancija direktora Doma zdravlja da njihove aktivnosti u Kreativnom centru ni na koji način ne mogu zdravstveno ugroziti nikoga ko boravi u ostatku zgrade Gradskog pozorišta - meni je dovoljna. Kome to smrdi... neka stavi masku.

6
Priroda, ekologija i zdravlje / Odg: Dom zdravlja u Gradskom pozorištu
« poslato: Novembar 09, 2009, 12:31:28 pre podne »
Dame i gospodo, kanda smo se malo rasplinuli. O politici, vlastima i podizanju para možemo u temi namenjenoj tome. I pozorište ima svoju temu na forumu, pa tamo udrite po tabulama rasama i ostalom.
Ovu temu sam postavio čisto kao jedan od načina da gradjanstvo, a posebno roditelje dece koja dolaze u pozorište, na vreme obavestim o nečemu što će se desiti (ili bi trebalo da se dešava)od sutra, tj. od ponedeljka. U tom cilju sam i inicirao svoje telefonsko gostovanje danas na Radio Active, u tom cilju ću se potruditi i da se već sutra adekvatno o ovome izvesti i na Info kanalu, a već sam rekao da će se roditeljima već sutra distribuirati i pisano obaveštenje. Pored svega toga, ovo je i prilika da damo svoj doprinos u traženju optimalnog rešenja, kao što je, npr, uradila Lusy. Njena zapažanja ću već ujutro preneti dr Š ijačiću, a medicinari će već doneti odluku u koju a priori ne želim da sumnjam. Koga je sve Dom zdravlja obavestio o svemu ovome, nije mi poznato, kao što mi nisu poznate ni aktivnosti opštinskih vlasti po ovom pitanju. Ovom prilikom fokusirao sam se na svoj posao i svoje ingerencije.
Inače, imao sam mogućnost i da odbijem da se ove aktivnosti odvijaju u pozorištu. Lekari su procenili da im je prostor Kreativnog centra adekvatan i najpogodniji od svih koji su bili u opciji (odmah da kažem - ne znam o kojim prostorima se radi), a nisam odbio upravo zbog uveravanja lekara da rizika po pozorištance i djidovce nema. Moj jedini uslov je bio da nikome od radnika i saradnika pozorišta neću dozvoliti da udje u kreativni centar, sve dok se cela akcija ne završi i ne izvrši adekvatna dezinfekcija. Dakle, za spremanje, dnevnu dezinfekciju, zamenu sijalica i sve ostalo, Dom zdravlja se mora pobrinuti sam.
Možda sam bio i preopširan, ali računam da je bolje da je tako, nego da se ostavi prostora nagadjanju i preklapanju. Fala na pažnji, odoh sad na neku temu o zabavi, bilo je ovde par zanimljivih ideja :)

7
Priroda, ekologija i zdravlje / Odg: Dom zdravlja u Gradskom pozorištu
« poslato: Novembar 08, 2009, 05:00:03 posle podne »
Svi ljudi koji su, sa strane lokalne samouprave i sa strane Doma zdravlja, kontaktirali Gradsko pozorište i izneli ovu inicijativu, ispred svoj imena imaju \\\"dr\\\". Tačnije, lekari su. Nemam razloga da sumnjam u njihovu garanciju da \\\"zdravstveno kreativni centar\\\" nije i neće biti opasnost po one koji borave u Gradskom pozorištu. Smatrao sam upravo svojom građanskom dužnošću da, budući da sam te garancije dobio, izadjem njihovom zahtevu u susret.
Sve naredno pišem krajnje privatno. Kompletna situacija sa novim gripom je u znaku podeljenosti, dilema i polemika. Za početak kod samih zdravstvenih radnika. Lekari su vrlo podeljeni kada je u pitanju npr. vakcina - neki je preporučuju, a neki su eksplicitno protiv. Epidemija još uvek nije proglašena. Postoji procedura koja će se upražnjavati kada se to učini, dakle,verovatno možemo očekivati zabranu masovnih okupljanja, prestanak rada vrtića, raniji ili produženi školski raspust, zatvaranje ugostiteljskih objekata, itd itd... Dok se to ne učini, NN nosilac virusa H1N1 svojim virusnim rukama bira voće i povrće koje i ja kupujem na pijaci, istim rukama pazari u samoposluzi, megamarketu, možda svojim rukama na kasi očitava cene svega što sam pazario, otvara i zatvara vrata u opštini, sudu, pozorištu, uzima i vraća knjige u biblioteci, oblači i mazi svoje dete koje odvodi u vrtić... Možda će taj isti NN otići u \\\"zdravstveni kreativni centar\\\" ili u I MZ na pregled, pre i posle njega ući u obližnju pekaru, otvoriti i zatvoriti vrata, kupiti kiflu, u istoj pekari u koju ulaze mnoga deca, odrasli... I još par hiljada malih scenarija po kojima ću se već sutra zaraziti...a možda i neću. Nemam pojma. Š ta raditi kada jedan lekar kaže jedno, a drugi kaže - suprotno??? Opet nemam pojma. Ja moram doneti neke odluke, kada je u pitanju moja porodica. I svako od nas. I snositi eventualne posledice. Koliko svima nama u donošenju tih odluka zdravstveni radnici pomažu, ili odmažu, tema je za sebe.
Da se vratim na temu, mislim da nemam pravo da ne verujem ljudima sa kojima sam kontaktirao po ovom pitanju. Svi roditelji dece koja učestvuju u aktivnostima Gradskog pozorišta biće već u ponedeljak napismeno obavešteni o svemu ovome. Neki će pustiti svoju decu da i dalje normalno dolaze na probe. Neki neće. Svačija odluka biće prihvaćena bez komentara. Mi u Gradskom pozorištu nemamo puno izbora - dok nas ne \\\"zatvore\\\", radićemo normalno.

8
Priroda, ekologija i zdravlje / Odg: Dom zdravlja u Gradskom pozorištu
« poslato: Novembar 07, 2009, 08:34:25 posle podne »
Važi, samo ti nama budi dobro.

9
Priroda, ekologija i zdravlje / Odg: Dom zdravlja u Gradskom pozorištu
« poslato: Novembar 07, 2009, 08:29:57 posle podne »
Ivanhoe, tako ti mača i štita, kakve veze imaju Sterija, Novi Sad i Cveja akademik sa temom???

10
Priroda, ekologija i zdravlje / Dom zdravlja u Gradskom pozorištu
« poslato: Novembar 07, 2009, 05:57:26 posle podne »
Od ponedeljka, 9. novembra 2009. u Kreativnom centru Gradskog pozorišta (bivši Libero), lekari bečejskog Doma zdravlja u vremenu od 7,00 do 19,00 časova, primaće pacijente čiji je osnovni simptom - povišena temperatura. Prevedeno na srpski, sve one koji sumnjaju, ili za koje se sumnja da su oboleli od novog gripa.
Do ovoga je došlo dogovorom opštinskih vlasti, Doma zdravlja i Gradskog pozorišta, a na preporuku Ministarstva zdravlja.
Sve aktivnosti koje su se odvijale u Kreativnom centru, nastaviće se u drugim, adekvatnim prostorima Gradskog pozorišta - u velikoj sali, maloj sali, galeriji, itd... Napominjem da i medicinsko osoblje i građanstvo na raspolaganju imaju isključivo ulaz u Kreativni centar sa ulice. To znači da ne postoji mogućnost od eventualne zaraze zaposlenih u Gradskom pozorištu i svih onih koji tamo igraju, pevaju, glume itd..., jer je deo ustupljen Domu zdravlja fizički odvojen od ostatka zgrade. Dom zdravlja je preuzeo na sebe obavezu svih neophodnih svakodnevnih radnji po pitanju dezinfekcije prostora u kome će lekari i pacijenti boraviti.
Morao sam ovo da napomenem, da ne bi došlo do panike, pre svega medju roditeljima dece koja se bilo čime bave u Gradskom pozorištu.

11
Društvo, dom i porodica / Odg: Nasilje!
« poslato: Oktobar 07, 2009, 08:28:02 posle podne »
Ultra boys, vrlo rado ću da razgovaram sa tobom. Možda i ja gajim neke predrasude, da su poslednjih godina navijačima preči tabanje i političarenje nego sport. Nisam ti u svom postu ni dao ni održao ni jedan savet, a ova tema itekako ima veze sa mnom. Hoćeš reći da je potpuno bezbedno da povedem sina od 7 godina na stadion, na isti onaj sever na kojem sam stotinu puta bio, npr kada se igra protiv Partizana? Nije me strah da nas masa izgazi, više me je strah da dete čuje kako hiljade ljudi skandiraju \\\"Ubij, zakolji...\\\"
Nije meni sporno tvoje pisanje, sporno mi je ono što piše u onom navijačkom kodeksu, a još spornije ono što tamo eksplicitno ne piše, a podrazumeva se. Kaže - ne gazi rivala na zemlji... rival malo prilegao da odmori, ili legao da oslušne da ne nailazi voz? Pa onda kad naidjem ja na njega, da pripazim da ga ne nagazim?
Iz ovog proglasa ja zaključujem da je neizostavni deo navijanja, odlaska na utakmicu - tuča, zaključujem da neko sramno zloupotrebljava energiju mladih ljudi.  Jako bih voleo da grešim. Evo, popićemo kafu narednih dana, pa će mi, nadam se, neke stvari biti jasnije.

12
Društvo, dom i porodica / Odg: Nasilje!
« poslato: Oktobar 05, 2009, 04:57:09 posle podne »
Ja (verovatno) ne poznajem Ultra Boysa, ali smem da pretpostavim da njegovi lični nazori nisu u potpunosti saglasni sa proklamovanim stavovima u onom, kako to gorko zvuči, viteškom kodeksu.
Ako je bitno za diskusiju, zvezdaš sam samo pola veka.
Kaže - ne ubij, ne pucaj, ne bodi nožem. Lepo. Bezbol palica, metalna šipka, lanac, bokser, itd... itd... to već može, to je ok.
Ne gazi i ne sakati rivala. Samo ubij boga u njemu, ako je u adekvatnom društvu, zar ne?
Ne napadaj simpatizere, znači - napadaj samo navijače drugog kluba, i nanesi im teške telesne povrede na viteški način.
Na reprezentaciji pogledaj oko sebe i dodji do poražavajućeg zaključka - oko tebe su gradjani Srbije raznih nacionalnosti, koji navijaju za Srbiju. Ili, zviždi kad loptu dobije Sulejmani, ne raduj se kada on da gol, jer on nije Srbin.
I ti ćeš sada reći da je sve to ok, da je to deo sporta, da se tako normalno navija, da se tako voli svoja zemlja... I još se čudiš što vas tako tretiraju...
E ovako, sinko: Ti navuci kapuljaču na glavu, pokrij lice šalom, potpiši se svojim gordim nickom i otvoreno, kao svaki pravi Srbin, reci da je sve to ok i da tako treba svi navijači da se ponašaju. Sa moje strane, kada bi moje dete zastupalo te i takve stavove, ubio bih se.

13
Religija / Odg: Sujeverje
« poslato: Jun 18, 2009, 04:59:53 posle podne »
Da kucnem u drvo, ja nikad nisam bio sujeveran...

14
Mobilna telefonija / Odg: Besplatan wifi hotspot u Bečeju
« poslato: Jun 12, 2009, 11:43:05 posle podne »
Može.

15
Noćni život / Odg: Bife \\\"DEBELI ZMAJ\\\"
« poslato: Jun 11, 2009, 05:14:17 posle podne »
U slučaju da je ova elementarna nepogoda uticala na neke planirane kulturne dogadjaje u organizaciji KC Debeli Zmaj, alternativni prostor je drage volje na raspolaganju. Ako smo imali Dane Kanade, Dane Brazila, možemo i Dane Debelog Zmaja.

Stranice: [1] 2 3 ... 20